Agilityurheilu on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Agilityssä koira suorittaa tuomarin suunnitteleman esteradan virheettömästi ja mahdollisimman nopeasti ohjaajansa avustamana. Ihminen ohjaa koiraa suorittamaan radalla olevat esteet oikeassa järjestyksessä etenemällä radalla, liikuttamalla kehoaan ja käyttämällä ääntään. Agility vaatii sekä ohjaajalta että koiralta nopeutta, koordinaatiota sekä saumatonta yhteistyötä.

Lajissa voi kilpailla tai sitä voi harrastaa ihan vain omaksi ja koiran iloksi. Suomessa agilityn parissa liikkuu  yli 10 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa ja lajin suosio kasvaa jatkuvasti.


Lajin kattojärjestönä toimii Suomen Agilityliitto (SAGI), joka on Suomen Kennelliitto (SKL) ry:n jäsen ja Suomen Liikunta ja Urheilu (SLU) ry:n tukijäsen. Arvokisamenestyksellä mitattuna Suomi on kansainvälisesti yksi agilityn kärkimaita. Vuosittain lajin MM-kilpailuihin osallistuu maajoukkueet yli 35 maasta.

www.agilityliitto.fi


Elina